id="trbo-above-first-editorial"
Ravensburger memory® Logo
Ravensburger memory®

Ravensburger memory®

Ontdekken. Herinneren. Beleven.
id="trbo-below-fragment-0"

Original Ravensburger memory®

Er is bijna geen spel dat meer geschikt is om jong en oud aan één tafel te krijgen. Het spel met zijn geniaal eenvoudige regels verbindt generaties, brengt mensen samen en geeft altijd weer plezier.

Bijna iedereen kent het: onze Ravensburger klassieke memory®. Het legendarische geheugenspel werd in 1959 voor het eerst uitgegeven en er komen steeds weer nieuwe uitvoeringen. Of het nu de prachtig gekleurde plaatjes uit de belevingswereld van kinderen zijn of uit de bekendste musea ter wereld, als app of online-speelvariant: legkaarten van memory® blijven meteen dubbel in het geheugen.

Kaartjes optillen, omdraaien – en: de te zoeken afbeelding ontdekken! Ieder memory® spel is een spannende ontdekkingsreis. Wie denkt niet graag terug aan het spelen van memory® met vrienden of familie?
Ravensburger memory® Kaarts
id="trbo-below-fragment-1"

Producten uit het memory® assortiment

id="trbo-below-fragment-2"

50 jaar memory®

Er was eens een opa, die zijn kleinkinderen een plezier wilde doen. De Zwitser Heinrich Hurter knutselde een spel van vierkante kartonnen kaartjes, die hij beplakte met knipsels uit catalogi – steeds twee kaartjes met dezelfde afbeelding. Het spel werd in de familie van zijn zoon William zo leuk gevonden, dat vrienden hem aanspoorden om het aan te bieden aan een spellenuitgever. Dus nam William Hurter in december 1957 contact op met Otto Maier Verlag en liet in januari 1958 zijn spel zien. Al enige dagen later stemde de uitgever in, en eind februari 1959 werd “memory®” voor het eerst gepresenteerd op de speelgoedbeurs in Neurenberg.
Ravensburger memory® Kaarts
Ravensburger memory® Kaarts
De eerste Ravensburger memory® verscheen op 15 april 1959 onder de titel “memory® plaatjes”. 108 Kaarten, formaat 5 x 5 cm, in een vierkante doos van 20 x 20 cm. De plaatjes kwamen uitsluitend uit boeken, spellen en catalogi van de uitgever, onder andere uit het wereldberoemde “Wolkenkuckuckshaus” (“House of Cards”) van Ray en Charles Eames of uit “De nieuwe ark van Noah” van Alice en Martin Provensen. Eén van de afbeeldingen was het kort daarvoor ontworpen uitgeverslogo – de driehoek met de hoedjesfiguur.
id="trbo-below-fragment-3"

Ravensburger memory® door de jaren heen

Vraag je iemand naar het typische Ravensburger spel, dan krijg je bijna altijd hetzelfde antwoord: Ravensburger memory®. Geen wonder, want 91% van alle mensen kent deze wereldberoemde klassieker – niet voor niets werden er tot nu toe wereldwijd 75 miljoen verkocht.

Wie zou niet willen weten, hoe de originele versie uit het huis Hurter eruit zag? Deze is helaas niet meer beschikbaar, want William Hurter heeft hem toentertijd weer meegenomen. Eigenlijk begrijpelijk, dat zijn kinderen niet graag langer afstand wilden doen van het spel

Ontdek tussen de afbeeldingen de grote verscheidenheid aan Ravensburger memory®, die sinds het bezoek van Hurter zijn ontwikkeld.
id="trbo-below-fragment-4"

Waarom winnen bij memory® kinderen eigenlijk altijd?

memory® is één van de meest geliefde legkaartenspellen. Dat ligt mede aan het geniaal eenvoudige spelprincipe. En bovendien stelt men iedere keer weer vast, dat kinderen beter zijn dan volwassenen. Susan Wilpers, professor aan de Hogeschool van Heilbronn, heeft een antwoord op de vraag: “Waarom hebben ouders geen kans, als ze met hun kinderen memory® spelen?”

Vind de antwoorden op onze online-pagina Family & Friends.
Ravensburger memory® Familie
id="trbo-below-fragment-5"
Ravensburger Gepersonaliseerd memory®

Gepersonaliseerd memory®

Maak snel en eenvoudig uw eigen persoonlijke Ravensburger memory®. Gebruik afbeeldingen van uw vrienden of familie, van leuke vakantiefoto’s, schoolfoto’s… u kunt alle foto’s uit uw persoonlijke archief gebruiken voor een spannend en steeds weer leuk spelletje memory®.
id="trbo-below-fragment-6"
id="trbo-below-main-content"
excl. tax, excl. Shipping Cost