id="trbo-above-first-editorial"

Spellenklassiekers

Steeds weer spannend!
id="trbo-below-fragment-0"

Spellenklassiekers

Of legendarische speluitvindingen zoals memory® of moderne spellenklassiekers zoals Make ‘n’ Break: een goed gezelschapsspel wordt van generatie op generatie doorgegeven en houdt z’n fans ook nog jarenlang enthousiast!
De echte klassiekers hebben tot aan vandaag niets aan aantrekkingskracht verloren en ze inspireren tegelijkertijd tot steeds weer nieuwe varianten: Ga mee op reis in de wereld van de ontwikkeling van het spel.

Ravensburger klassiekers: Doolhof, Fang den Hut, Barricade Classic®

Vanaf wanneer geldt een spel eigenlijk als klassieker?

Barricade®, memory®, Scotland Yard of Doolhof: al deze titels zijn klassiekers, die niet meer uit de winkels zijn weg te denken.

Het bordspel Barricade verscheen in 1960 en er zijn er al meer dan 5 miljoen verkocht! Het legkaartenspel memory® uit 1959 is bij generaties van kinderen, ouders en grootouders steeds weer geliefd. Beide titels zijn tot nu toe absolute bestsellers.
In het spellensegment geldt overigens ook een titel als Make ‘n’ Break, die pas sinds twaalf jaar op de markt is, al als moderne klassieker.
Ravensburger klassiekers: Doolhof, Fang den Hut, Barricade Classic®
id="trbo-below-fragment-1"

Ravensburger klassiekers

id="trbo-below-fragment-2"

Waarom zijn klassiekers vrijwel onsterfelijk?

De klassiekers onder de spellen lukt het steeds weer jong en oud met spanning, kwaliteit en hun speciale charme enthousiast te maken. Ze zijn als een schat, die je af en toe graag bekijkt, in je handen houdt en liefdevol oppoetst.

Tegelijkertijd komen er nieuwe licenties of veranderingen bij en houden de titels daarmee actueel. Ook uitbreidingen zoals van het legkaartenspel memory® in de vorm van een bordspel of jubileumuitgaven – zoals nu van “De doolhof” – houden klassiekers jong en up to date.
Ravensburger klassiekers Scotland Yard Master

Scotland Yard in een nieuwe dimensie


Scotland Yard Master bijvoorbeeld maakt gebruik van de toenemende fascinatie in strafzaken en moderne opsporingsmethoden, de jacht op Mister X dwars door Londen wordt dankzij de app nog spannender en realistischer.

Met een digitale uitbreiding voor smartphone of tablet en een overeenkomstige app hebben de spelontwikkelaars de detectiveklassieker op een interactief niveau gebracht en daarmee een nieuwe dimensie bereikt. Een spannend nieuw familiespel voor twee tot zes spelers!
Ravensburger klassiekers Scotland Yard Master
id="trbo-below-fragment-3"
memory® - welke twee horen bij elkaar?
De klassieker: in 1959 verscheen de oorspronkelijke versie van het wereldberoemde legkaartenspel, dat intussen in verschillende varianten verschenen is. Record aantal: tot nu toe werden ca. 75 miljoen exemplaren van memory® verkocht.
De betoverde doolhof – opperste concentratie
De klassieker: in 1986 verscheen de oorspronkelijke versie – dit jaar bestaat De betoverde doolhof 30 jaar! NIEUW: Speciaal voor het jubileum is er de jubileumuitvoering 30 jaar – dankzij een hoogwaardige lichtgevende laag kunnen de spelers doolhof nu ook in het donker spelen!
Scotland Yard – very british
De klassieker: Scotland Yard verscheen in 1983 en kreeg als één van de eerste spellen de felbegeerde prijs „Speelgoed van het jaar“. NIEUW: met Scotland Yard Master kan het bekende spel nu interactief worden gespeeld, met een tablet komt er een extra spelvariant en dus nog meer spanning bij! Met de gratis app heb je verschillende mogelijkheden zoals augmented reality van veel speelborddetails, want de tablet fungeert tijdens het spel niet alleen als assistent, maar opent bovendien extra opsporingsmogelijkheden, zoals bv. plaatsbepaling of het ondervragen van getuigen. Perfect voor beginners: in de vorm van een tutorial leidt de tablet stap voor stap door het spel – het moeizame lezen van een handleiding valt hiermee weg.
Bunny Hop – nu komt er beweging in het spel
De klassieker: Bunny Hop is er sinds 2001, maar tot nu toe werd het bekende spel al meer dan 5,6 miljoen keer gekocht. NIEUW: in de nieuwe uitvoering Bunny Hop Party voor een jongere doelgroep komt er beweging in het spel: de kinderen hebben de mogelijkheid, zelf een konijn te zijn. Zo kunnen ze naar hartenlust rond hupsen en volledig in het spel opgaan.
Make `n Break – voor de hele familie
De klassieker: het merk Make `n Break is er sinds 2004 en vormt de basis van een hele spellenfamilie. Het geliefde familiespel is er – in veel versies – voor iedere smaak: zo bouw je bijvoorbeeld soms in een duel en soms om de beurt.
id="trbo-below-fragment-4"
id="trbo-below-main-content"
excl. tax, excl. Shipping Cost